Kořeněné dýňové muffiny

Pyré z dýně hokkaido připravuji v sezoně často, je to skvělý polotovar. Dá se použít do polévek, omáček, k těstovinám i do pomazánek a také do sladkého pečiva. Když ho budete mít v lednici, příprava těchto muffinů bude expresní a bez problémů ji zvládnou i děti. Pyré muffinům dodá krásnou barvu, strukturu a šťavnatost.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 45 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 12 kusů

Na dýňové pyré

1 dýně hokaido

Na muffiny

2 vejce
120 g hnědého přírodního cukru
120 ml slunečnicového oleje
250 g dýňového pyré
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky perníkového koření
1 lžička mleté skořice

Postup

Krok 1: Nejdřív si udělejte dýňové pyré. Dýni na pyré můžete povařit doměkka v troše vody, já ji ale raději peču, má tak intenzivnější chuť. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dýni omyjte, osušte, rozkrojte na polovinu a odstraňte semínka. Poté ji nakrájejte na stejnoměrné větší kusy, dejte na plech na pečicí papír a nasucho pečte podle velikosti asi 20 minut, až je dýně měkká, ale ještě nehnědne. Nechte zchladnout a rozmixujte i se slupkou na hladké pyré (postačí vám tyčový mixér). Takhle připravené pyré vydrží v lednici asi týden.

Krok 2: Před přípravou muffinů rozpalte troubu na 180 stupňů a vyložte plech na muffiny papírovými košíčky. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, až hmota zesvětlá a nabude. Zašlehejte olej a nakonec přidejte dýňové pyré a dobře zapracujte.

Krok 3: Do druhé mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kořením. Suchou směs přidejte k vlhkým surovinám a zlehka promíchejte, ale nešlehejte. Stačí, když se mouka provlhčí a dostane do celé směsi.

Krok 4: Těsto vložte do připravených košíčků, navrch každého muffinu dejte ještě špetku hnědého cukru a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře