Kořeněné jablečné čatní

Nemusíte se stresovat běháním po obchodech a shánět dárky na poslední chvíli. Provoňte si byt přípravou tohoto výborného pikantního čatní. Je pěkně kořeněné a nejlépe se hodí k sýrům.

Suroviny (7 skleniček porcí)

jablka, oloupaná, nakrájená 1,5 kg
rozinky 1 hrst
cibule na kostičky 2 ks
balzamikový ocet 2 dcl
tmavý cukr 1 hrnek
horčičná semínka 1 lžička
Skořice 0,5 lžičky
utřený česnek 2 stroužky
nakrájená chilli paprička
kousek nasekaného zázvoru

Postup

Postup je velmi jednoduchý, všechny ingredience nasypte a nalijte do hrnce a trošku podlijte vodou.
Směs promíchejte a přiveďte k varu, kde pomalu nechte bez pokličky probublávat a občas míchejte, dokud se jablka nerozvaří a směs nezhoustne, což trvá asi hodinu.
Horké čatní navršte do umytých sklenic, zavíčkujte a zavařte následujícím způsobem. Na dno hrnce položte utěrku, naskládejte do něj sklenice a zalijte vodou asi do poloviny. Pomalu hrnec přiveďte ke skrytému varu (tvoří se malé bublinky, ale voda ještě nevře), přiklopte pokličkou a takto sterilizujte cca 20 minut.
Ještě horké sklenice převraťte vzhůru nohama a nechte vychladnout.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře