Kořeněný pečený květák

Kuchyně: asijská 
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 45 min.
Porce: 4

Seznam surovin

květák 1 kus
kmín římský 2 lžičky
hřebíček 2 kusy
skořice 1 lžička (mletá)
kari 2 lžičky (mleté)
sůl 1 špetka
olej olivový 1 lžička
smetana na šlehání 1 kelímek
koriandr 3 lžíce (čerstvý, nasekaný)

Postup přípravy

Z květáku odřízneme spodní část s listy, rozebereme ho na růžičky a dobře je omyjeme.

Do menší rozehřáté pánve nasypeme kmín a hřebíček a restujeme za stálého míchání asi 2 minuty, až začnou vonět. Přesypeme je do hmoždíře, rozdrtíme paličkou a promícháme se skořicí, kari a solí.

Růžičky květáku rozložíme do zapékací mísy lehce vymazané olejem, pokapeme je olivovým olejem a posypeme připravenou směsí koření. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 15 minut.

Pak květák přelijeme smetanou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších asi 15 minut, dokud není měkký.

Upečený květák posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře