Kořeněný punč

Pokud vynecháte likér, můžete punč podávat jako nealko alternativu svařáku.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 drinky
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:25

Ingredience

2 sáčky ibiškového čaje
1 hvězdička badyánu
2 svitky skořice + další na ozdobení
5 celých hřebíčků
2 tobolky kardamomu
120 ml pomerančové šťávy
120 ml šťávy z granátového jablka (ne sirup, prodává např. Country Life)
4 plátky pomeranče
2 lžíce tekutého medu
likér Grand Marnier nebo Cointreau podle chuti

Příprava jídla

1 Přiveďte k varu 500 ml vody, vložte sáčky s čajem a všechno koření a zvolna vařte 10 minut. Pak přilijte šťávu z pomeranče a z granátového jablka a vařte ještě 15 minut. Vyjměte sáčky s čajem i koření a do hrnce vložte plátky pomeranče. Doslaďte medem a přidejte likér podle chuti. Nalijte do skleněných hrníčků, vždy s plátkem pomeranče a svitkem skořice, a horké podávejte.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře