Koření na ryby a krevety

Seznam surovin

sůl hrubá 120 gramů
limetková kůra (ze 2 limetek)
česnek 2 stroužky
srirarcha 2 lžíce
pepř 1 lžíce (drcený)

Postup přípravy

1. Sůl smíchejte se srirachou (každá je trochu jiná, řiďte se tedy chutí a pálivostí omáčky), vysypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte proschnout. Kůru z limety oloupejte zesterem nebo škrabkou a nechte proschnout na vzduchu nebo v sušičce na ovoce. Česnek nakrájejte na tenké plátky a také ho usušte – nejlépe v sušičce nebo v troubě na nízkou teplotu.

2. Nakonec všechny usušené suroviny smíchejte a přidejte nahrubo drcený pepř. Koření se hodí hlavně do marinád nebo na dochucení omáček. Pokud s ním chcete dochutit i jídlo před podáváním, rozmixujte ho.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře