Kornoutky s papájou

Spojení chuti ryze domácího a exotického ovoce dělá divy! Zkuste to taky!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 20 minut 
Chlazení: 4 hodiny
Mražení a zachlazování

Ingredience

60 g krupicového cukru
450 g papáji, oloupané, zbavené jadérek, nakrájené
hrnek ostružin (zhruba 15–18 plodů) – nemusí být

Příprava jídla

Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte; nechte stranou vychladnout.

Papáju dejte do robotu a rozmixujte ji dohladka; pak ji ještě propasírujte přes jemné sítko. Pokud budete dávat do receptu ostružiny (zmrzlina bude mít tmavší barvu), také je propasírujte a pak smíchejte s papájou, cukrovou vodou a jednou lžící propasírovaných semínek (zbytek semínek můžete vyhodit). Směsí naplňte deset kornoutků vyrobených třeba z tužších kancelářských desek, doprostřed zabodněte dřívko a dejte na čtyři hodiny mrazit.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře