Seznam surovin
vepřové maso 4 kusy (kotlety s kostí )
bylinky 1 hrst (květy pelyňku černobýlu )
česnek 4 stroužky
cibule šalotka 6 kusů (podle velikosti)
mrkev 4 kusy
sůl
pepř
Postup přípravy
Kotlety na okraji nařízneme, aby se nesrazily. Potřeme drceným česnekem a posypeme je kvítky pelyňku a za pomoci paličky na maso je vklepeme do masa. Obrátíme a postup opakujeme.
Posolíme, opepříme, prudce opečeme po obou stranách na pánvi.
Dáme do pekáčku spolu se šalotkou, tu necháme podle velikosti vcelku nebo pokrájíme na kousky. Pečeme 20 minut, přidáme na nudličky nakrájené mrkve a dopečeme, dokud maso není měkké.
Podáváme horké s brambory vařenými ve slupce.
Zdroj: igurmet.cz