Kotlíkový buřtguláš s vůní ohně

Kotlíkový buřtguláš s vůní ohně

Kdo říká, že čas buřtguláše přichází až ve chvíli, kdy zbudou špekáčky z opékání? Zkuste si ho uvařit v kotlíku přímo na ohni a uvidíte, že s lehkým kouřovým aroma bude chutnat naprosto báječně.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 5 porcí

3 cibule
1 lžíce sádla
6 špekáčků
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1/4 lžičky drceného kmínu
70 g rajčatového protlaku
500 g brambor
1 lžíce majoránky
3 stroužky česneku
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na troše sádla. Přihoďte půlkolečka buřtů a opečte je dozlatova.

Krok 2: Zasypejte oběma paprikami (skvělá je taky uzená, já dávám navíc i chilli), přidejte protlak, kmín a oloupané a na kostky pokrájené brambory, osolte a podlijte asi litrem vody (skvělé je taky část nahradit pivem). Vařte zhruba 20 minut do změknutí.

Krok 3: Dochuťte utřeným česnekem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Podávejte jen tak nebo s chlebem na klacku.

Tip: Do guláše přihoďte i dvě hrsti čerstvých nebo jednu hrst sušených hub.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře