Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny 
+ namáčení přes noc
Pečení 3:00

Ingredience

375 g suchých strakatých fazolí
olivový olej
500 g vepřového bůčku bez kosti, nakrájeného na kostky
1 velká cibule, nakrájená na kolečka
3 stroužky česneku, drcené
1 lžíce mletého hořčičného semínka či anglické hořčice v prášku
1 lžíce světle hnědého cukru
1 lžíce melasy
1 lžička mleté uzené pálivé papriky
2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce tamarindové pasty (lze nahradit dalším rajčatovým pyré)
400 g konzerva krájených rajčat
2 bobkové listy
2 snítky tymiánu
čerstvé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 Fazole nasypte do mísy, zalijte spoustou studené vody a nechte máčet nejméně 8 hodin nebo přes noc. Pak fazole slijte a propláchněte. Dejte je do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte asi 45 minut. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2 Troubu předehřejte na 140°C, horkovzdušnou na 120°C. Ve velkém těžkém kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vložte maso a opékejte dozlatova a dokřupava. Přidejte cibuli, a opékejte doměkka, pak vsypte česnek a opékejte další minutu. Do kastrolu přidejte hořčičný prášek, cukr, melasu, uzenou papriku, římský kmín, rajčatové pyré, tamarindovou pastu a krájená rajčata, dobře promíchejte a 30 sekund prohřívejte. Vložte fazole, 600 ml vody z vaření, bobkové listy a tymián. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte dobře těsnícím víkem. Dejte na 3 hodiny do trouby, aby fazole a maso změkly a omáčka zhoustla.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře