Králičí roládky

Ingredience

4 zadní králičí stehna
100 g plátkové anglické slaniny
1 nadrobno nakrájená malá cibule
2 vykostěná přední stehýnka
½ lžičky soli
špetku čerstvě mletého černého pepře
30 ml smetany
30 g sušených švestek
4 plátky sušené šunky
20 ml bílého portského vína
80 g másla
600 g batátových noků jako příloha
čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Postup

1. Zadní stehna vykostíme, ve spodním stehýnku necháme kost. Zbytek masa pod fólií naklepeme a pak na něj položíme plátky slaniny. Cibuli orestujeme na oleji asi 3 minuty.

2. Přidáme maso z předních stehýnek, sůl, pepř a smetanu a vše rozmixujeme dohladka. Do vzniklé směsi přidáme nadrobno nakrájené švestky a potřeme jí naklepaná stehna.

3. Zarolujeme, zabalíme do plátků sušené šunky a svážeme provázkem. Stehna pak opečeme na pánvi s olejem z obou stran asi 3 minuty a pak dopečeme při 180°C asi 45 minut doměkka.

4. Po 5 minutách pečení stehna podlijeme vínem a 100 ml vody. Šťávu zjemníme a zahustíme máslem. Stehna nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými batátovými noky a bazalkou.

Počet porcí 4
Příprava 120 minut
Náročnost Střední
KCAL / KJ 763/3195
Zdroj: jenprozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře