Králík cibulář

Králíka cibuláře snadno proměníte v králíka na smetaně. Opečete jej v troubě na zeleninovém základu stejně jako cibuláře a pak ze šťávy uděláte smetanovou omáčku.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 1:00

Ingredience

1 králík, rozporcovaný
120 g anglické slaniny v celku, nakrájené na nudličky
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
3 lžíce másla
8 cibulí, nakrájených na plátky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
2 kuličky jalovce
250 ml drůbežího vývaru
250 ml světlého piva
2 krajíce chleba typu Šumava, rozmixované na čerstvou strouhanku
bageta k podávání

Příprava jídla

1 Porce králíka prošpikujte polovinou slaniny, osolte a opepřete a posypte tymiánem. Dejte do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200/180°C.

2 V litinovém kastrolu na másle opékejte zbylou slaninu a cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidejte porce králíka a opečte je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte koření a zalijte vývarem i pivem a přisypte chlebovou strouhanku. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

3 Odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s bagetou nebo s vařenými bramborami.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře