Králík na paprice

Králík na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 1:30

Ingredience

1 králík (cca 1,5 kg), naporcovaný
sůl a mletá sladká paprika
100 g másla + 2 velké cibule, nadrobno
koření: 1 bobkový list, 2–3 kuličky nového koření, troška tymiánu
30 g hladké mouky, vmíchaných do 300 ml smetany na vaření

Příprava jídla

1 Králíka osolte a obalte v paprice. V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny. Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou ve smetaně. Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky.

NĚCO NAVÍC
Jezte s knedlíky nebo noky či těstovinami (nudlemi).

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře