Krčková polévka babičky Marušky

Polévku sice můžete uvařit i z kuřecích skeletů na polévku nebo i z masitějších kuřecích dílů, ale připravíte stolovníky o to nejlepší – totiž o obírání velejemného masa z krčků.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 2:00

Ingredience

cca 1 kg kuřecích krků
sůl
1 bobkový list
5 kuliček pepře
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2–3 stroužky česneku, drcené
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená na kostičky
2 střední brambory, nakrájené na kostičky
1–2 lžíce hladké mouky
10–12 růžičkových kapustiček, očištěných a podle potřeby nakrájených
čerstvá majoránka podle chuti

Příprava jídla

1 Krčky zalijte v hrnci 2,3 litru vody, osolte, přidejte bobkový list a celý pepř. Přiveďte k varu a uvařte naprosto doměkka. Vývar přeceďte, krčky uchovejte.

2 Na troše olivového oleje a másla opečte česnek, aby se rozvoněl, pak vsypte kořenovou zeleninu a cibuli, osmahněte, přidejte brambory, zaprašte moukou (polévka nemá být krémová, spíš mírně zahuštěný vývar), trošku osmahněte a zalijte veškerým vývarem (cca 2 litry). Vařte, aby brambory změkly, 5–10 minut před koncem vaření přidejte kapustičky. Pak ochuťte čerstvou majoránkou (v zimě, nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou). Podávejte s krčky podle chuti – v rodině paní Marušky je zvykem podávat krčky neobrané a každý strávník se obslouží sám.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře