Křehké dvoubarevné rohlíčky

V nabídce vánočního cukroví rozhodně nesmějí chybět klasické rohlíčky. Ale co zkusit změnu? Připravte úžasné rohlíčky dvou barev – ohromí vás chutí i vzhledem. Ano, trošku si s nimi vyhrajete, ale vždyť na to nemusíte být sami.

DOBA PŘÍPRAVY 45 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 plechy

Na světlé těsto potřebujete:

300 g hladké mouky
200 g másla
80 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 žloutky
1 lžička citronové kůry

Na tmavé těsto potřebujete:

300 g hladké mouky
200 g másla
80 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 žloutky
1 lžička citronové kůry
2 lžíce holandského kakaa

Postup

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do lednice.

Krok 2: Poté nechte těsta trošku povolit. Tvarujte z nich kuličky o průměru přibližně 1,5 až 2 cm. Z každé kuličky pak dlaní vyválejte hada dlouhého asi 8 cm.

Krok 3: Na každý rohlíček potřebujete jednoho hada světlého a jednoho tmavého. Zatočte je kolem sebe a poté lehce zatlačte tak, aby se prameny spojily. Výsledný had by měl být stejně silný po celé délce. Konce ohněte k sobě a vytvarujte rohlíček.

Krok 4: Takto připravené rohlíčky skládejte na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 až 15 minut, podle velikosti rohlíčků.

Krok 5: Rohlíčky nechte vychladnout a uchovejte na suchém a chladném místě až do Vánoc (pokud se vám to podaří). Dle preferencí je můžete, jako klasické rohlíčky, vyválet ještě zatepla v cukru. Trošku tím sice skryjete jejich oku lahodící dvoubarevnost, na chuti jim to ale neubere.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře