Křehký ostružinový koláč

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 8

Seznam surovin

Těsto:

mouka 280 gramů (hladká)
máslo 180 gramů (pokojové teploty)
cukr krupice 80 gramů
vejce 1 kus

Náplň:

čokoláda 50 gramů (nastrouhaná)
ostružiny 300 gramů
med 1 lžíce

Postup přípravy

1. Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte ho v ledničce aspoň půl hodiny odležet.

2. Těsto rozdělte přibližně na třetiny. Dvě třetiny rozválejte na asi půlcentimetrový plát a vyplňte jím koláčovou formu o průměru 20 cm. Dobře vmačkejte do okrajů.

3. Koláč posypte nastrouhanou čokoládou, vrstvou ostružin a cukrem (nebo polijte medem).

4. Povrch koláče pokryjte mřížkami vytvořenými ze zbylé třetiny těsta. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Ze zbylých ostružin si připravte džem a budete moct péct tento i jiné koláče také v době, kdy budou ostružiny dávno pod sněhem.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře