Někdy máte čas strávit v kuchyni celé dopoledne, jindy jste rádi, že máte do půl hodiny hotovo. Tenhle recept je pro druhý případ, ať už jde o rychlou večeři nebo víkendový oběd.
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 25 minut
Náročnost nízká
Ingredience pro: 4 porce
Na maso
3 kuřecí prsní řízky
sůl a pepř
rostlinný olej
Na omáčku
200 g žampionů
1 pórek
3 lžíce másla
75 ml bílého vína
220 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
Postup
Krok 1: Kuřecí prsa (podle velikosti na 4 porce použijte 3–4 prsní řízky) očistěte a podélně rozřízněte na dva tenčí řízky. Z obou stran maso osolte a opepřete a na rozpáleném oleji opečte dozlatova.
Krok 2: Mezitím pokrájejte pórek na kolečka a žampiony na plátky. Pokud je pórek malý, klidně použijte dva, ať je omáčky dost. Kousek světle zelené části si schovejte na ozdobu.
Krok 3: Hotové maso vyjměte z pánve a odložte bokem. V pánvi rozpusťte máslo a přidejte žampiony a pórek. Osmahněte skoro doměkka. Pak podlijte vínem, nechte chvíli odpařit alkohol, a nakonec přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Když začne smetana houstnout, vraťte do pánve maso, aby se trochu prohřálo.
Krok 4: Podávejte s rýží nebo třeba širokými nudlemi, ozdobené jemně nakrájeným pórkem, který jste si odložili.
Zdroj: prozeny.cz