Krémová kuřecí prsa s pórkem a žampiony

Někdy máte čas strávit v kuchyni celé dopoledne, jindy jste rádi, že máte do půl hodiny hotovo. Tenhle recept je pro druhý případ, ať už jde o rychlou večeři nebo víkendový oběd.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 25 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

Na maso

3 kuřecí prsní řízky
sůl a pepř
rostlinný olej

Na omáčku

200 g žampionů
1 pórek
3 lžíce másla
75 ml bílého vína
220 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa (podle velikosti na 4 porce použijte 3–4 prsní řízky) očistěte a podélně rozřízněte na dva tenčí řízky. Z obou stran maso osolte a opepřete a na rozpáleném oleji opečte dozlatova.

Krok 2: Mezitím pokrájejte pórek na kolečka a žampiony na plátky. Pokud je pórek malý, klidně použijte dva, ať je omáčky dost. Kousek světle zelené části si schovejte na ozdobu.

Krok 3: Hotové maso vyjměte z pánve a odložte bokem. V pánvi rozpusťte máslo a přidejte žampiony a pórek. Osmahněte skoro doměkka. Pak podlijte vínem, nechte chvíli odpařit alkohol, a nakonec přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Když začne smetana houstnout, vraťte do pánve maso, aby se trochu prohřálo.

Krok 4: Podávejte s rýží nebo třeba širokými nudlemi, ozdobené jemně nakrájeným pórkem, který jste si odložili.

Zdroj: prozeny.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře