Vede i u vás v kuchyni drůbež? Pak si připravte tuhle jemnou kuřecí směs, která chutná s rýží i kuskusem. Doladit ji můžete bylinkami a oblíbeným kořením.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 30 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
500 g kuřecích prsou
500 ml kuřecího vývaru
1 cibule
5 stroužků česneku
150 g čerstvých žampionů
1 lžíce dijonské hořčice
180 g krémového sýra
1 lžička bílého vinného octa
1 lžíce worcesterské omáčky
olej
sůl a pepř
Postup
Krok 1: Maso nakrájejte na kostičky a osolte. Žampiony a stroužky česneku nakrájejte na plátky, cibuli nasekejte nadrobno.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kousky masa dozlatova. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte ocet a worcestrovou omáčku a nechte směs probublat. Přidejte cibuli, žampiony a česnek a vše opečte.
Krok 3: Vmíchejte hořčici a pak vývar. Omáčku nechte probublávat, až se zredukuje na polovinu. Pak stáhněte plamen a přidejte krémový sýr (můžete použít lučinu, žervé i ricottu). Vraťte do směsi maso a krátce povařte.
Krok 4: Nakonec podle potřeby vše osolte a opepřete a můžete vmíchat například nasekanou petrželku nebo pažitku.