Krémová patizonová polévka

V sezóně ovoce a zeleniny, je toho tolik, že člověk už neví co dříve zpracovat a hlavně jakým způsobem. Proto přináším recept na patizónovou polévku, protože my aktuálně již nevíme, co s ním! 🙂

Ingredience na 3 porce

1 malá cibule
1 středně veliká mrkev
2 větší brambory
1/2 menšího patizonu
kousek petržele
1 lžíce zakysané smetany
ghí (máslo, olej, sádlo)
domácí vegeta/jiné polévkové koření (např. Sbohem soli Sonnentor)
sůl
voda

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1
Cibulku si nakrájíme na drobno a necháme na ghí zesklovatět.

2
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájený patizon a chvíli restujeme, než to začně krásně vonět a měnit trošku barvu.

3
Poté přihodíme nakrájený brambor, koření a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořeno.

4
Vaříme do změknutí zeleniny.

5
Rozmixujeme, dochutíme solí a rozmícháme lžíci (nebo dle chuti i 2) zakysané smetany

Poznámka

Můžete zkusit pro lepší chuť přidat i kousek celeru a česneku

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře