Krémová polévka z červené řepy s čerstvým sýrem

Výrazná chuť i barva této polévky skvěle doplní i slavnostní menu. Čerstvý sýr výsledek příjemně osvěží.

4 PORCE DO 30 MINUT

SUROVINY (4 PORCE)

větší cibule 1 ks
česnek 3–4 stroužky
rostlinný olej
krájená rajčata 400 g (1 plechovka)
uvařená červená řepa 500 g
vývar nebo voda cca 750 ml
balzamiko 1 lžíce
sůl
opražená slunečnicová semínka k podávání
čerstvý sýr (např. Lučina mini) 1 balení

POSTUP

V hrnci rozpalte potřebné množství oleje a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidejte nahrubo nasekaný česnek a společně dopečte.

Poté vlijte plechovku rajčat a na menší kostky nakrájenou červenou řepu a krátce provařte. Přidejte část vývaru a rozmixujte na hladké pyré.

Poté přidejte zbylou část vývaru a dochuťte balzamikem a solí dle vlastní chuti.

Na talíři polévku posypte semínky a přidejte nadrobený čerstvý sýr (ideální je jedna kostička Lučina mini na jednu porci polévky).

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře