Krémová polévka z pečeného česneku

Krémové polévky jsou naprosto skvělé, tato je hvězda mezi nimi, určitě vyzkoušejte. Česnekového aroma se bát nemusíte, pečením česnek krásně zjemní.

Ingredience

3 palice česneku
2 cibule
3 brambory
1 konzerva sterilované cizrny
80 g kešu másla
1 000 ml vody
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
mletý pepř

Jak na to?

Celé palice česneku položte na plech a pečte 20 minut při 200°C. Poté je nechte trochu vychladnout.

Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a po chvilce přidejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Vše za stálého míchání cca 2 minutky restujte.

Cizrnu sceďte. Přidejte ji do hrnce spolu s 1 litrem vody a tymiánem. Vařte cca 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.

Mezitím vymačkejte upečený česnek: z jednoho konce seřízněte celé palici špičku a česnek vymačkejte do polévky.

Do polévky přidejte kešu máslo, sůl, citronovou šťávu a vše rozmixujte do jemného krému.

Podávejte s opečenými krutonky a posypané čerstvě mletým pepřem.

TIP:

Dejte méně brambor a vody a máte skvělou aromatickou omáčku, např. na přelití pečené zeleniny.

Zdroj: countrylife.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře