Krémová polévka z rajčat a luštěnin

Dojez tu polévku, budeš silný a zdravý! Jistě jste v dětství také něco takového slýchávali od babičky nebo maminky. A přesně proto byste měli vyzkoušet tuhle krémovou polévku z rajčat a luštěnin, která dodá tělu bílkoviny a připraví vaší imunitu na zimu. Protože maminka má vždycky pravdu!

Ingredience

1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
400 g krájených rajčat (z plechovky)
200 g hnědé čočky
500 g cizrny (z plechovky)
2 stroužky česneku
špetka paprikového koření
špetka sušeného zázvoru
špetka mletého kmínu
špetka skořice
špetka muškátového oříšku
špetka kardamonu
sůl
pepř
zakysaná smetana (na ozdobu)

Postup

1. Hnědou čočku propláchněte a oloupaný česnek nakrájejte na jemno. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nejprve česnek a o chvíli později také čočku a všechno koření, kromě soli.

2. Do hrnce s čočkou přidejte rajčata z plechovky a několik minut zahřívejte. Nakonec přidejte ¾ množství cizrny a zeleninový vývar. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.

3. Jakmile se voda vaří, snižte teplotu a vařte asi 20 minut. Jakmile je polévka hotová, přidejte sůl a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a můžete přidat více koření, podle vlastní chuti.

4. Servírujte ozdobené zbylou cizrnou a lžičkou zakysané smetany.

Zdroj: imnam.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře