Krémová polévky z cukety a špenátu

Chcete si připravit něco svěžího, co vás postaví na nohy a zároveň zasytí? Připravte si jemnou krémovou polévku plnou živin. S křupavou bagetou namazanou ricottou chutná výtečně.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Na polévku

1 cuketa
150 g čerstvého listového špenátu
4 snítky čerstvého tymiánu
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžičky mletého kmínu
1 l zeleninového vývaru
1 lžíce másla
sůl a pepř
50 ml 30% smetany ke šlehání
2 brambory

Na dohotovení

1 bageta
150 g ricotty

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Cuketu nakrájejte na kostičky. V hrnci nechte rozpustit máslo.

Krok 2: Na másle opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek a půl lžičky mletého kmínu. Nechte vše rozvonět a vmíchejte cuketu, brambory a listový špenát. Ten nechte trochu zavadnout a přilejte vývar.

Krok 3: Polévku osolte, opepřete, vmíchejte lístky tymiánu a přiveďte k varu. Vařte asi půl hodinky. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Podle potřeby ji ještě osolte a nakonec vmíchejte pro zjemnění smetanu.

Krok 4: Hotovou polévku podávejte s plátkem opečené bagety, kterou potřete ricottou. Z bagety také můžete připravit krutonky, přidat je do polévky a každou porci ricottou ozdobit.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře