Krémový dip se špenátem a parmazánem

Osvědčený způsob, jak do dětí a jiných odpůrců zeleniny nenápadně napumpovat dávku zeleného.

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut 
Příprava

Ingredience

300 g baby špenátu, propláchnutého
2 kelímky sýra cottage
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného + hoblinky na ozdobu
sůl a pepř podle chuti
dobrý celozrnný chléb nebo bageta na tousty, nebo tyčinky či slané ovesné sušenky k podávání

Příprava jídla

1 Špenát nechte zavadnout na páře, pak jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. Nechte ho na cedníku trochu zchladnout a nakrájejte najemno.

2 Sýr cottage, parmazán, sůl a pepř asi minutu mixujte dohladka. Vmíchejte špenát. Ozdobte hoblinkami parmazánu. Dip podávejte při pokojové teplotě (případně chlazený) s tyčinkami, tousty nebo třeba se slanými ovesnými sušenkami.

NĚCO NAVÍC
Do dipu můžete vmíchat také polníček nebo rukolu. A jestli ho hodláte servírovat dospělým, přidejte navíc ještě najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře