Krevetová miska

Misky všeho druhu jsou prostě bomba! Hodně populární jsou kombinace s čerstvým lososem a tuňákem, ale určitě nemusí zůstat jen u syrové ryby. Vyzkoušejte tuto krevetovou misku s pořádnou porcí zeleniny – olizovat se budete ještě druhý den. 😉

Suroviny

krevety 300 g
mleté chilli 1 lžíce
mletá červená paprika 2 lžičky
římský kmín 1 lžička
mletý sušený česnek 1/2 lžičky
sůl 1 lžička
pepř 1/4 lžičky
olivový olej 2 lžíce
nakládaná kukuřice 200 g
cherry rajčata 200 g
oblíbená rýže (jasmínová, červená – různé druhy) 2 šálky
avokádo 2 ks
limetka

Dip:

řecký jogurt (10 % tuku) 300 g
avokádo 1 ks
hrst koriandru
česnek 1 stroužek
šťáva z poloviny limetky
sůl, pepř

Postup

1
Krevety zbavte střívek pomocí malého nožíku, kterým krevetu ze strany, kde je viditelné střívko, opatrně rozříznete a střívko vytáhnete. Můžete to udělat prsty, já to dělám většinou pinzetou.

2
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Já jsem tentokrát měla směs jasmínové, červené a černé rýže a byla to fakt bomba! Rajčátka pokrájejte na poloviny.

3
Avokádo rozkrojte a zbavte se pecky. Lžící ho podeberte a nakrájejte třeba na plátky. Pro jistotu ho zakápněte šťávou z limety, aby nezhnědlo.

4
Na dip smíchejte jogurt, avokádo, koriandr, šťávu z limety a česnek v míse. Tyčovým mixérem nebo ve food procesoru vše rozmixujte a nakonec dochuťte solí a pepřem.

5
Koření smíchejte v misce s olivovým olejem a poté přidejte krevety. Promíchejte a vložte je na rozpálenou pánev. Stačí jen 2–3 minuty z každé strany.

6
Na dno misky připravte rýži, kolem dokola naskládejte krevety, kukuřici, rajčátka, avokádo a doprostřed dip. Nakonec ozdobte koriandrem a máte hotovo.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře