Tomuto receptu vévodí garam masala, velmi chutná a voňavá indická směs koření. Krevety jsou plné bílkovin, nejsou nijak výrazné a tak nepřebijí chuť samotné omáčky, kterou zjemní kokosové mléko. Jednoduché exotické jídlo, které máte připravené za pár minut.
Suroviny
ghí (přepuštěné máslo)
cherry rajčata (můžete použít drcená z plechovky)
krevety cca 200 g
kokosové mléko
cibule, např. červená 1 ks
česnek cca 2 stroužky
drcený kmín
curry 1/2 lžičky
garam masala 1/2 lžičky
tamari omáčka cca 1 lžíce
kurkuma 1/2 lžičky
sůl, citron
Postup
1
V hlubší pánvi osmahněte na přepuštěném másle cibuli, poté nakrájený česnek, přidejte postupně drcený kmín, kurkumu, curry a chvilku vše míchejte. Pozor nepřipálit.
2
Následují rajčátka, která společně s kořením chvilku poduste, pak vlijte kokosové mléko, přidejte garam masalu, krevety, tamari a chvilku pod pokličkou poduste. Popřípadě dosolte.
3
Ochutit můžete ještě čerstvým koriandrem nebo petrželkou a citronem.
Zdroj: fresh.iprima.cz