Krevety s jarními cibulkami

Super jednoduché, ale luxusní jídlo v asijském stylu. Rychlovka, kterou oceníte bezpočtukrát.

Suroviny (2 porce)

rostlinný olej 1 lžíce
velké syrové kuchyňsky upravené krevety 500 g
česnek, rozdrcený 2 stroužky
sušené drcené chilli papričky 1/2 lžičky
jarní cibulky, očištěné a našikmo nakrájené 2 svazky
čerstvá citronová šťáva 2 lžíce
hrubá mořská sůl

Postup

Velkou silnostěnnou pánev nebo wok dejte rozpálit. Vlijte do ní olej a pánví zakružte, aby olej pokryl dno. Vsypte krevety a promíchávejte, až zrůžoví, trvá to 1 až 2 minuty. Přidejte česnek a chilli a smažte asi 30 vteřin, až se rozvoní.

Přidejte jarní cibulku a smažte asi 1 minutu. Zakapejte citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Vařte asi 2 minuty, odškrabejte přitom přípečky ze dna. Jídlo osolte a podávejte s vařenou rýží.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře