Krkonošské kyselo

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Snadný
Porce: 4

Seznam surovin

chlebový kvas 200 gramů
máslo 50 gramů
houby sušené 10 gramů (nebo 100g čerstvých hub)
cibule 1 kus
vejce 4 kusy
brambory 500 gramů
kmín
sůl
voda 1 litr

Postup přípravy

Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín, houby a vývar z namočených hub. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit.

Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a ne příliš hustě umíchaná vejce.

Do hotové polévky při servírování přidáme uvařené, oloupané a rozkrájené brambory.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře