Krokety z hovězího masa s fazolkami

Seznam surovin

houska 1 kus
cibule 1 kus
česnek 1 stroužek
olej 1 lžíce
mleté maso 500 gramů (hovězí)
mrkev 1 kus
celer 1/4 kusu
vejce 2 kusy
petrželka velkolistá 1 lžíce (jemně nasekaná)
mouka pšeničná hladká (na obalení)
pepř (čerstvě mletý)

Fazolky:

cibule 1 kus
fazolky zelené 500 gramů
olej olivový 1 lžíce
rajčata 4 kusy
oregano 4 snítky
sůl

Postup přípravy

1 Housku nastrouhejte nahrubo. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Na pánvi rozpalte olej, přidejte do něj cibuli, za chvilku česnek a za stálého míchání obojí lehce osmažte do světle žluta.

2 Mleté hovězí maso vložte do mísy a vmíchejte do něj jemně nastrouhanou mrkev a celer. Přidejte zpěněnou cibuli s česnekem, nastrouhanou housku a vejce, lehce rozšlehaná vidličkou. Osolte, opepřete a spolu s nasekanou petrželkou všechno dobře promíchejte.

3 Troubu rozpalte na 180 °C. Na pomoučeném prkénku utvořte krokety a pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

4 Fazolky: Cibuli oloupejte a nakrájejte na dílky. Fazolkám odkrojte konce se stopkou a v míse je promíchejte s cibulí, olivovým olejem, solí, rajčaty, nakrájenými na kostičky, a lístky oregana. Přidejte je na plech ke kroketám a vše společně pečte asi 25 minut. Tip: Maso a zeleninu můžete podobným způsobem osmažit i na pánvi.

Poznámka k receptu

Koření sice podporuje trávení, ale také chuť k jídlu, zkuste maso ochutit nastrouhanou zeleninou.

Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře