Křupavá domácí granola se sušeným ovocem

Granola neboli zapečené, křupavé a oslazené müsli, se stává čím dál oblíbenější pochutinou ke snídani, kterou si může každý z nás jednoduše připravit doma. V kombinaci s bílým jogurtem a javorovým sirupem si ji určitě zamilujete i vy.

DO 30 MINUT

SUROVINY

bio ovesné vločky 300 g
bio med 8 lžic
bio loupané mandle 80 g
bio vlašské ořechy 30 g
bio slunečnicová semínka 40 g
bio dýňová semínka 40 g
bio sušené kokosové plátky 40 g
bio datle 50 g
bio sušené meruňky 50 g
bio sušené švestky 50 g

POSTUP

Troubu předehřejte na 160 °C a mezitím si připravte oříšky.
Mandle a vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Do větší misky přidejte ovesné vločky, oříšky, slunečnicová semínka, dýňová semínka a kokosové plátky.
Směs zalijte medem a důkladně ručně promíchejte tak, aby byl každý kousek obalený.
Následně přidejte na připravený plech s pečicím papírem. Takto pečte asi 10 minut.
Směs během pečení promíchejte. Po uplynulé době přidejte sušené ovoce a nechte péct dalších 10 minut.
Je ovšem nezbytné směs v troubě hlídat, dojde totiž lehce ke spálení. Hotová granola je křupavá a zlatavá. Po vychlazení přesypte do uzavíratelné nádoby.
Podávat můžete s jogurtem, a pokud chcete, můžete přihodit i pár kousků čerstvého ovoce na ozdobu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře