Křupavá esíčka máčená v čokoládě

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 40 min.
Porce: 6

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 250 gramů
máslo 125 gramů
cukr 70 gramů
žloutek 2 kusy
šťáva citronová 1 lžíce
jedlá soda 1/2 lžičky (nebo kypřící prášek do pečiva)
citronová kůra 1 špetka (jemně nastrouhaná)
sůl 1 špetka
čokoládová poleva tmavá 80 gramů (na ozdobení)

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky za postupného přikapávání citronové štávy. Přimícháme mouku smíchanou se sodou (práškem do pečiva), špetkou soli a citronovou kůrou a rukama vypracujeme hladké těsto, které při středně silném tlaku protéká mezi prsty. Pokud je příliš tuhé, přidáme do něj trochu mléka a znovu těsto propracujeme.

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do tvaru esíček na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 185 °C a jakmile začnou zlátnout, snížíme teplotu na 165 °C a dopečeme dozlatova (celkem asi 10 minut).

Esíčka přeložíme na studený plech a po vychladnutí je zčásti namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře