Křupavé kapustové karbanátky

Kapusta nemá zrovna dobrou pověst a přitom dost neprávem. Jakmile jí totiž přijdete jednou na chuť, už z vašeho jídelníčku nikdy nezmizí. Nejenže je velmi zdravá, ale při správné úpravě je navíc opravdu chutná. Zkusíte třeba tyhle karbanátky?

Ingredience pro: 2 porce

1/2 kapusty
sůl
1 starý rohlík
70 ml mléka
1/2 cibule
1 vejce
60 g strouhanky
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
muškátový květ
olej na smažení

Postup

Krok 1: Do velkého hrnce dejte vařit dostatek osolené vody. Menší hlávku kapusty zbavte ovadlých vnějších listů a zbytek nakrájejte na tenké proužky. Košťál vyhoďte. Pokrájenou zeleninu vložte do vroucí vody a uvařte doměkka, trvá to asi 25 až 30 minut. Pak ji sceďte a nechte okapat.

Krok 2: Rohlík nebo housku rozkrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno. Oboje přidejte spolu se všemi zbylými ingrediencemi ke kapustě a vypracujte těsto. (Množství potřebné strouhanky se může od předepsaného trochu lišit.) Máte-li čas, nechte kapustovou hmotu klidně odležet do druhého dne, bude lépe držet pohromadě. Použít ho ale můžete hned.

Krok 3: V pánvi rozehřejte nízkou vrstvu oleje. Z kapustového těsta tvořte v dlaních karbanátky a z obou stran je osmažte dozlatova. Nechte okapat na mřížce nebo papírové utěrce a podávejte s vařenými bramborami maštěnými máslem.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře