Křupavé škvarkové placky

Škvarky jedni milují a jiní zatracují. My doufáme, že patříte do první skupiny – pak je pro vás totiž tento recept jako stvořený. Jednoduché nekynuté těsto na tyhle vypečené placky si zamilujete.

Ingredience pro: 25 placek

250 g hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce sádla
1 vejce
50 ml studené vody
100 g škvarků
hladká mouka na podsypávání

Postup

Krok 1: V míse zapracujte všechny ingredience kromě škvarků v jednolité těsto. Vody můžete dát víc, bude-li potřeba – těsto má být přiměřeně tuhé, musí ale zůstat pružné a měkké. Škvarky rozmixujte nahrubo. Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na pomoučněné desce na velký plát, na který rovnoměrně natřete škvarky. Pak plát přeložte na třetiny a znovu rozválejte. Znovu přeložte na třetiny a ještě jednou rozválejte. Škvarky tak rovnoměrně rozprostřete do těsta.

Krok 2: Z těsta odebírejte kousky, ze kterých tvarujte placky velikosti dlaně. Ty klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Na placky udělejte rádýlkem mřížky a pečte asi 10 minut dorůžova. Dopřát si je můžete klidně ještě horké, třeba s kvašenou zeleninou nebo kysaným zelím.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře