Krupicový koláč s kompotovaným ovocem

Krupice dodává moučníkům zajímavou hrubou texturu, která jinak obyčejným ingrediencím propůjčuje úplně jinou chuť a jiný požitek. Tenhle řecký moučník se jmenuje revani. Správně na něj patří pomerančový sirup, s kompotovaným ovocem je ale možná ještě lepší!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 45 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek dětské krupičky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
120 g másla
1 hrnek cukru krupice
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
kůra z jednoho citronu
1 hrnek mléka
350 g kompotovaného ovoce

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte krupičkou. Mouku smíchejte s krupičkou a kypřicím práškem.

Krok 2: Měkké máslo utřete s cukrem do pěny, pak jeden po druhém zašlehejte žloutky. Šlehejte, dokud nemáte hladké světle žluté těsto. Přidejte vanilku a citronovou kůru.

Krok 3: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do máslového těsta střídavě vmiste moučnou směs a přilévejte mléko. Nakonec opatrně promíchejte se sněhem z bílků.

Krok 4: Těsto nalijte do připraveného pekáčku a poklaďte na něj kompotované ovoce – skvělé jsou meruňky, které jsme použili i my, nebo broskve či švestky. Ke švestkám doporučujeme přidat do těsta i špetku mleté skořice.

Krok 5: Připravený koláč pak vložte do předem vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut dozlatova.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře