Krůtí guláš

Dobře udělaný guláš se dusí klidně několik hodin, aby maso bylo opravdu měkoučké. Jestli vás přepadla chuť na tuhle klasiku české kuchyně, ale nemáte tolik času, zkuste verzi z krůtího stehna. Uvidíte, že to není vůbec špatný nápad!

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

3 cibule
rostlinný olej
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
750 g vykostěného krůtího stehna
sůl a pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
3 utřené stroužky česneku
2 lžíce majoránky

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše oleje. Když začne zlátnout, přidejte kmín, papriku, mouku a na kostky nakrájené krůtí maso a nechte zatáhnout. Pozor, ať koření nespálíte!

Krok 2: Podlijte asi 500 ml horké vody, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř a nechte asi 30 minut mírně probublávat. Když je maso měkké, přisypte v dlaních rozemnutou majoránku, nechte spařit a můžete podávat.

Tip: Porce zdobte trochou syrové cibule. Jako příloha se hodí gulášová klasika: kynutý houskový knedlík, brambory nebo třeba čerstvý chleba.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře