Krůtí játra na víně

Vnitřnosti zažily v uplynulých sto letech hvězdné okamžiky i naprosté zatracení dietologů. Vnitřní orgány zdravého a rychle poraženého zvířete však nemohou být špatné a jejich občasná konzumace zajisté neuškodí. Naopak obohatí váš jídelníček, výživově i chuťově. Krůtí játra mají příjemnou konzistenci a jemnou chuť, kterou podpoří kyselinky ve víně a aromatické koření. Perfektní rychlá večeře nebo oběd.

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

cibule 2 ks
česnek 1 stroužek
krůtí, případně kachní nebo kuřecí játra 600 g
rostlinný olej 2 lžíce
mletá sladká paprika 1 zarovnaná lžička
drcený kmín 1 špetka
rajský protlak 2 lžíce (70 g)
suché červené víno 150 ml
sušená majoránka 1/2 lžičky
sůl a čerstvě namletý pepř
dušená rýže nebo kuskusový salát k podávání

POSTUP

Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Játra očistěte od všech zbytků cév a tuku a pokrájejte na nudličky.
Olej rozehřejte v pánvi a přidejte cibuli. Duste ji na mírném stupni zhruba 5 minut doměkka, zesklovatí, ale ještě nezezlátne. Zasypte ji mletou paprikou a kmínem, přidejte protlak a česnek a krátce promíchejte.
Do připraveného základu vmíchejte játra, zvyšte plamen a zprudka restujte 2–3 minuty. Podlijte vínem a nezakryté duste sotva 10 minut do změknutí.
Osolte a opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete s dušenou rýží anebo kuskusovým salátem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře