Krůtí kapsy s nádivkou

Seznam surovin

krůtí maso 4 kusy (prsa)
sůl
pepř černý (mletý)
pečivo 2 kusy (rohlík)
mléko 2 lžíce
sýr 50 gramů (Eidam)
petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
hrášek 2 lžíce
vejce 1 kus
muškátový květ 1 špetka
mouka pšeničná hladká
máslo 1 lžíce
olej 1 lžíce

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelejeme mlékem, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, petrželku, hrášek, rozšlehané vejce, sůl, muškátový květ a promícháme. Směs rozdělíme na řízky, přehneme je a zajistíme jehlou nebo párátky. Obalíme dobře ze všech stran v hladké mouce. V kastrolu rozpustíme máslo s olejem, do rozpáleného tuku vložíme řízky a opečeme je. Podlejeme vývarem nebo vodou a podusíme doměkka. Před podáváním párátka či jehly odstraníme.

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře