Zkuste vtipnou obměnu karbanátků z trouby: jsou z krůtího masa, takže podstatně dietnější než vepřové, a ještě do nich můžete schovat krásně zelenou kapustičku (na tu ovšem doporučuji konzumenty předem připravit).
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 30 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 4 porce
Na karbanátky
16 ks růžičkové kapusty
600 g krůtího masa
sůl
sladká paprika
pepř
vejce
červená cibule
4 stroužky česneku
hladkolistá petržel
olivový olej
Na omáčku
červená cibule
1 lžíce olivového oleje
sůl
100 ml červeného vína
1 plechovka krájených loupaných rajčat
1 lžička oregana
2 stroužky česneku
mletá skořice
Postup
Krok 1: Očištěné kapustičky vhoďte do osolené vroucí vody a osm minut povařte. Ihned je pak zchlaďte ve studené vodě, aby zůstaly pěkně zelené.
Krok 2: Maso ochuťte asi lžičkou soli, paprikou a čerstvě mletým pepřem, přidejte vajíčko a vmíchejte najemno nasekanou cibulku, česnek a petržel. Každou kapustičku pak naolejovanýma rukama obalte masem a klaďte na pečicí papír pokapaný trochou oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 až 25 minut dozlatova.
Krok 3: Zatímco se kapustičky vaří, můžete se pustit do omáčky: na troše oleje nechte zesklovatět najemno pokrájenou cibulku, osolte a zalijte vínem. Přiveďte k varu, vmíchejte rajčata, oregano, prolisovaný česnek, ještě trochu soli a špetku skořice a asi 15 minut (nebo prostě než jídlo dokončíte) povařte.
Krok 4: Podávejte s rýží, a jestli vám nějaká kapusta zbyla