Krůtí kuličky v rajské omáčce

Seznam surovin

mleté maso 500 gramů (krůtí)
vejce 1 kus
strouhanka 50 gramů (50-100g)
rajčata sušená 75 gramů
sýr Parmezán 50 gramů
česnek 2 stroužky
rajčatová passata 2 lžíce
oregano 1 lžíce (nasekané)
bazalka 1 lžíce (nasekaná + k podávání)
rostlinný olej 4 lžíce
sůl
pepř
špagety (k podávání)

Omáčka:

rajčata sterilovaná 400 gramů
rajčatová passata 50 gramů
cibule 1 kus
česnek 2 stroužky
sýr Mozzarella 2 kusy
rostlinný olej 2 lžíce
sůl
pepř

Postup přípravy

1. V misce smíchejte maso, vejce, nakrájená sušená rajčata, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek, bylinky a passatu, osolte a opepřete. Vmíchejte část strouhanky a nechte chvilku odležet, aby nasákla.

2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, v pánvi vhodné do trouby rozpalte olej a orestujte je. Přilijte rajčata, passatu a chvilku vařte, aby omáčka zhoustla.

3. Zkontrolujte masovou směs. Podle potřeby přidejte strouhanku a vytvarujte kuličky. V pánvi rozpalte olej a ze všech stran je opečte. Pak je dejte do omáčky, posypte natrhanou mozzarellou a dejte zapéct do trouby pod rozpálený gril. Pokud jste kuličky na pánvi důkladně propekli, bude stačit pár minut, aby se rozpustil sýr. Jestli se ale bojíte, že maso ještě není hotové, nechte ho v troubě, dokud nedojde. Maso s omáčkou posypte bazalkou a podávejte se špagetami.

Poznámka k receptu

Jemná chuť krůtího masa se výborně hodí k rajčatové omáčce a mozzarelle. Bývá k dostání v supermarketech nebo prodejnách s drůbeží.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře