Krůtí polévka se zeleninou a rýží

Jestli máte rádi recepty, do kterých stačí pár jednoduchých surovin, pak je tahle krémová krůtí polévka přesně pro vás. Připravte si kousek masa, kořenovou zeleninu, trochu rýže a hrst žampionů a pusťte se do toho.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 45 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 hrnek rýže natural
sůl
75 g žampionů
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce másla
1.5 lžíce hladké mouky
pepř bílý mletý
muškátový květ
300 g kuřecích nebo krůtích prsou
2 lžíce nasekané pažitky

Postup

Krok 1: Malý hrnek rýže zalijte asi 2,5 násobkem vody, osolte a uvařte doměkka – podle typu rýže to trvá asi 25–35 minut.

Krok 2: Mezitím si připravte polévku. Žampiony nakrájejte na plátky, mrkev a celer na drobné kousky. Cibuli nakrájejte nahrubo. Krůtí (nebo kuřecí) maso nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Krok 3: V hrnci rozehřejte máslo, přidejte maso a cibuli a nechte zpěnit. Pak přidejte zbylou zeleninu a žampiony a lehce osmahněte. Podle potřeby můžete ještě kousek másla přidat.

Krok 4: Nakonec zaprašte moukou a nechte lehce zasmahnout. Podlijte vodou nebo drůbežím vývarem, pokud máte, a přiveďte k varu. Podle chuti osolte, přidejte špetku bílého pepře a muškátového květu a vařte asi 10–15 minut doměkka.

Krok 5: Na závěr do horké polévky vmíchejte uvařenou rýži. Podávejte ozdobené trochou pažitky.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře