Krůtí sekaná s cuketou

Sekaná (nejlépe s bramborovou kaší), to je klasika, které se nedá odolat. Vyzkoušejte její lehčí variantu z krůtího masa a cukety. Je šťavnatá a chutná fantasticky!

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 6 porcí

900 g krůtího masa
100 g anglické slaniny
1 cibule
200 g cukety
1 vejce
5 lžic strouhanky
olej
2 lžíce hladkolisté petržele
sůl

Postup

Krok 1: Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. V pánvi nechte zahřát asi lžíci oleje a opečte na něm cibuli spolu se slaninou dozlatova. Směs pak dejte stranou a nechte trochu vychladnout.

Krok 2: Do mísy dejte umleté krůtí maso z prsou. Přidejte vejce, strouhanku, petrželku a směs z pánve. Cuketu nastrouhejte nahrubo a přidejte do směsi.

Krok 3: Vše důkladně propracujte a podle chuti osolte. Směs nechte chvíli odpočinout. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a přendejte do ní směs na sekanou.

Krok 4: Navrchu ji potřete olejem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji asi hodinku dozlatova. Hotovou sekanou podávejte s pečivem nebo bramborovou kaší.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře