Krůtí sekaná se sýrem a mrkví

Jestli máte doma problém s konzumací zeleniny, nezbývá než ji nenápadně pašovat i do jídel, kde ji nikdo nečeká. Náš oblíbený způsob je sekaná – v kombinaci s krůtím masem do ní dostanete mrkev, cibuli i hromadu bylinek a slibujeme, že je tak šťavnatá, že nikdo ani nezkusí protestovat.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 45 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce
Na sekanou

1 cibule
2 mrkve
1 lžíce sádla
500 g mletého krůtího masa
2 stroužky česneku
čerstvé bylinky (pažitka, řeřicha, oregano, …)
1 lžička soli
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 vejce
100 g strouhaného sýru

Na potření

3 lžíce kečupu
1 lžíce medu
1 špetka chilli

Postup

Krok 1: Najemno pokrájenou cibuli a jemně strouhanou mrkev asi 5 minut opékejte na lžíci sádla nebo jiného tuku. Kdo má rád, přidá i špetku chilli. Přidejte nasekaný česnek, nechte jen chvilinku rozvonět a počkejte, až směs trochu vychladne.

Krok 2: Maso (použít můžete i kuřecí) rukama propracujte s opečenou zeleninou, pořádnou hrstí čerstvých bylinek (já dala majoránku, pažitku a petržel, ale prima je i oregano nebo tymián), hořčicí, vajíčkem, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Přidat můžete i nastrouhaný sýr, ale pozor pak na dochucování – třeba čedar je dost slaný.

Krok 3: Rukama lehce uhlaďte do formy na srnčí hřbet (není třeba vymazávat) a pečte 30 minut při 180 °C. Potřete směsí kečupu, medu a chilli a ještě na asi 15 minut vraťte do trouby.

krok 4: Podávejte se salátem a bramborovou kaší.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře