Krůtí sekaná

Kuchyně: česká 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 65 min.

Seznam surovin

krůtí maso 500 gramů (prsa)
mléko 3 decilitry
rohlík celozrnný 2 kusy
cibulka jarní 1 svazek
vejce 1 kus
bylinky 1 hrst (čerstvé, nasekané)
brusinky 1 lžíce (sušené)
muškátový květ (mletý)
sůl

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme na kostky a umeleme. Rohlíky rozmočíme v mléce, přidáme vejce, mleté maso a očištěné a nadrobno nakrájené jarní cibulky a směs ochutíme muškátovým květem a solí. Nakonec přimícháme sušené brusinky a nasekané bylinky.

Masovou směs přeneseme na papír na pečení, pomocí papíru ji srolujeme, upravíme do tvaru sekané a převážeme kuchyňským provázkem.

Sekanou položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 45 minut.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře