Krůtí stehna na šalvěji a másle

Krůtí maso je mnohými považováno za suché a na pečení úplně nevhodné. Přitom stačí málo a třeba taková krůtí stehna se díky pouhým dvěma ingrediencím stanou šťavnatou pečínkou. Nevěříte? Zkuste to s námi!

Doba přípravy 7 minut
Doba vaření 1 hodina 30 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 2 porce

2 krůtí stehna
sůl
75 g másla
1/2 hrsti čerstvé šalvěje
1 citron
300 ml drůbežího vývaru

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Krůtí spodní stehna (tedy tu část, co vypadá jako palička) osolte a sůl do kůže lehce vmasírujte. Studené máslo nakrájejte na špalíčky a spolu s pár lístky šalvěje je pěkně nastrkejte mezi kůži a maso. Na tuto fázi je potřeba asi 30 g másla.

Krok 2: Stehna urovnejte do pekáčku, přidejte na kousky nakrájené zbylé máslo a na poloviny překrojený citron a vložte do trouby. Když se máslo rozpustí a pečínka začne lehce hnědnout (trvá to asi 15 minut), podlijte maso drůbežím vývarem nebo vodou, přidejte zbylou šalvěj a teplotu snižte na 160 °C. Za občasného přelití, případně i otočení, pečte dalších asi 75 minut.

Krok 3: Hotová pečená stehna podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší a přelité voňavým výpekem.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře