Kukuřičná polévka

Už jste někdy zkusili uvařit kukuřičnou polévku? Některým se taková kombinace možná nepozdává, ale nebojte se! Vůně kukuřice, zeleniny a vývaru vás dostane…

Suroviny

mražená kukuřice 250 g
mrkev 1 a 1/2 ks
petržel 1 ks
cibule 1/2 ks
máslo 30 g
olivový olej 1 lžíce
zeleninový vývar 500 ml
špetka kurkumy
římský kmín 1 lžička
sůl

Postup

1
Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

2
Cibuli nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a olivový olej.

3
Přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte na vyšším plamenu lehce dozlatova.

4
Poté přidejte cibuli a počkejte, až zesklovatí. Bude to trvat jen asi 3 minuty. Mezitím propláchněte mraženou kukuřici pod tekoucí vlažnou vodou a přidejte ji k zelenině.

5
Promíchejte a přidejte římský kmín a kurkumu. Přilijte vývar, osolte, zamíchejte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud nebude kukuřice měkčí.

6
Poté rozmixujte ve stolním mixéru nebo tyčovým mixérem. Podle chuti dosolte. Jako obměnu můžete přidat smetanu nebo kokosové mléko, polévka je ale chutná i takto.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře