Máte rádi sladkou kukuřici? Zatímco za teplých dní si ji člověk mohl dopřávat na grilu třeba s bylinkovým máslem, v podzimních a zimních dnech oceníte kukuřičné placky dělané na pánvi. Skvělé jsou jako svačina na cesty, jen tak na chuť, či jako netradiční příloha.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 15 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
350 g mražené kukuřice
170 g hladké mouky
2 vejce
sůl a pepř
1 špetka muškátového květu
1 jarní cibulka
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
olej na smažení
Postup
Krok 1: Kukuřici nechte rozmrznout, pak z ní sceďte všechnu případnou přebytečnou tekutinu.
Krok 2: Ke kukuřici přidejte všechny zbylé suroviny – mouku, vejce, sůl a pepř, muškátový květ, kypřicí prášek a jemně nasekanou nať z jarní cibulky.
Krok 3: Vymíchejte těsto, které hezky drží pohromadě a jen ztěžka se roztéká do stran. Podle potřeby přidejte trochu mouky nebo pár lžic mléka či smetany.
Krok 4: V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžící do něj tvořte placky, které osmahněte z obou stran dozlatova.