Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!

Ingredience

500 g hladké nebo polohrubé mouky
4 ½ lžičky mleté jedlé sody
1 lžičku soli
250 g kukuřičné mouky
3 velká, vidličkou prošlehaná vejce
250 ml mléka
120 ml javorového sirupu
200 g másla, rozpuštěného

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Promíchejte všechny suroviny a těsto vlijte do pekáče o rozměrech asi 25 × 20 cm.

2. Vložte do trouby a pečte, dokud chléb není zlatavý a pružný; podle výkonnosti trouby to trvá zhruba tři čtvrtě hodiny až hodinu.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře