Kuřátka v jogurtové marinádě

Seznam surovin

kuře 4 kusy (baby kuřátka)
tymián 6 snítek (čerstvý)
česnek 2 kusy (palice)
cibule 2 kusy (žlutá)
sůl
pepř

Marináda:

jogurt bílý 200 mililitrů
srirarcha 1 lžíce (1-2 lžíce)
fenykl 1 lžíce (drcený)
ocet vinný 1 lžíce (vinný)
sůl
pepř

Postup přípravy

1. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu. Kuřátka zvenku i zevnitř osolte a opepřete, svažte jim nohy provázkem a naložte je do marinády. Nechte odležet aspoň 30 minut, čím déle v ní ale budou, tím lépe je její chuť prostoupí. Klidně marinujte i přes noc.

2. Do pekáčku nasypte cibule nakrájené na klínky, snítky tymiánu a přidejte neoloupané palice česneku, překrojené napůl. Na zeleninu posaďte kuřátka a pečte na 180 °C asi 30–40 minut. Zprvu je můžete občas pomazat marinádou, pak je přelévejte výpekem. Po vyndání z trouby je nechte 10 minut odstát, aby se v nich usadila šťáva. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami, hodí se i různé zeleninové placičky

Poznámka k receptu

Jogurtová marináda s fenyklem a srirachou je fantastická. Část si jí můžete dát stranou a použít jako studenou omáčku k hotovému masu.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře