Kuře na podzimní zelenině

Recepty z jednoho pekáče jsou velice oblíbené. Během pečení totiž dokonale prostoupí chutě a vůně pečeného kuřete se zeleninou a čerstvými bylinkami. Samozřejmě nejlépe toho dosáhnete tehdy, pokud při nákupu sáhnete po těch nejkvalitnějších surovinách. Ty poznáte jedině podle přesného označení – na biopotravinách najdete symbol biolistu nebo biozebry.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 ks bio kuře
500 g brambor
300 g máslové dýně
1 ks mrkve
1 ks petržele
3 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvé šalvěje
3 lžíce másla
1 lžíce soli
2 špetky pepře

Postup

Krok 1: Pekáč vymažte máslem. Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a oloupanou nakrájenou máslovou dýni. Vše osolte.

Krok 2: Kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Položte jej na zeleninu a rozdělte na něj máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – rozmarýnu a šalvěje.

Krok 3: Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem nebo poklicí a dejte péct na 180 stupňů na cca 60 minut. Pak pekáč odkryjte a dopečte kůrčičku dozlatova. Zelenina poslouží i jako příloha, ale pokud by vaši strávníci protestovali, připravte třeba ještě bramborovou kaši, třeba se sýrem a rozmarýnem, anebo zelenou s hráškem a mátou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře