Kuře na pomerančích a zázvoru

Dnes variace na kuřecí maso. Pomeranč a zázvor se k sobě hodí náramně a s kuřecím stehýnkem tvoří neodolatelnou kombinaci. K tomu jako příloha zázvorové brambory a luxusní jídlo je na stole…

Suroviny

na kuře:

spodní kuřecí stehna 2 ks
pomeranče 2 ks
med 2 lžičky
kousek zázvoru 2 cm
olej 2 lžíce
pepř 1 špetka

na brambory:

brambory 300 g
olivový olej 2 lžíce
tymián 2 lžíce
kurkuma 1 lžíce
římský kmín 1 lžička
kousek zázvoru 1 cm
čtvrtka limetky

Postup

1
Do mísy nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte šťávu z půlky pomeranče. Zázvor oloupejte, na jemno nastrouhejte a přidejte k pomerančové šťávě.

2
Do mísy dejte stehna, přidejte med a podle chuti opepřete. Kuře marinádou potřete a dejte přes noc uležet do lednice.

3
Do zapékací mísy dejte maso s marinádou, podlejte trochou vody, přidejte olej a pečte 50 minut v předehřáté troubě na 180 ˚C.

4
Brambory rozkrojte na čtvrtiny a uvařte doměkka. Brambory nesmí být rozvařené, lépe je ponechat trošku tvrdší.

5
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte scezené brambory, koření, najemno nakrájený zázvor a vymačkejte limetku. Vše společně orestujte dozlatova.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře